italiaanse koffie kopen

Je hebt koffie en je hebt Italiaanse koffie

Als je aan Italië denkt, denk je niet alleen aan pasta, maar aan een heerlijk Italiaans bakje koffie. Koffie behoort zo’n beetje tot het nationale ontbijt en heeft als warme opkikker de rest van de wereld helemaal weten te veroveren. Het heeft door de geschiedenis heen Italië op de kaart weten te zetten, ondanks dat koffie daar niet oorspronkelijk vandaan komt, is de koffiecultuur zoals die wij nu kennen daar wel ontstaan.

Deze koffiecultuur wordt ook geleid door strikte, zij het vaak onuitgesproken regels en rituelen. In feite heeft elke regio zijn eigenaardigheden en excentriciteiten om de lekkerste koffie te zetten. Men laat daar dan ook graag weten dat het unieke mineraalgehalte in de lokale watervoorziening juist dat extra geeft, waardoor de espresso zo bijzonder smaak.

italiaanse koffie kopen

Wil je echt lekkere koffie zetten, dan moet je Italiaanse koffie kopen

Je kunt er niet omheen, goede bonen maken goede koffie, dat mag duidelijk zijn. Maar wil je werkelijk excellente koffie maken, heb je een meester nodig om de bonen goed te blenden en te branden. Italiaanse koffiesoorten gebruiken voornamelijk de Arabica koffiebonen soort, die staan bekend om zijn volle smaak en laag cafeïnegehalte.

De verschillende smaken zijn regio gebonden. Ieder wil zijn specifieke smaak creëren, vaak worden dan sterkere en cafeïne rijke Robusta koffiebonen vermengd met Arabica. Het zuiden van Italië gebruikt dan ook meer Robusta koffiebonen om pittigere melanges te krijgen, waardoor je weer een sterkere espresso kunt maken.

Voor heerlijke Italiaanse koffie hoef je de grens niet over

De meeste koffie liefhebbers weten het allang, je hoeft niet ver te reizen om een lekkere espresso te drinken. Je hoeft er zelfs de deur niet voor uit. Italiaanse koffie kopen kun je gewoon vanuit je luie stoel doen. Wat misschien wel afschrikt is, dat mensen denken dat je een dure koffiemachine nodig hebt om een heerlijk bakje koffie te kunnen maken. Nu zit er wel op zo’n apparaat een melkopschuimer, zodat je een heerlijke cappuccino kunt maken.

Niet iedereen heeft behoefte aan zo’n duur koffieapparaat. Dit betekent overigens niet dat je deur uit moet om een espresso te drinken, omdat je deze niet zou kunnen zetten. Koop een simpele Greca koffiepot en zet daarmee de heerlijkste espresso koffie. Dit soort potjes zijn verkrijgbaar voor het zetten van 3, 6, 9 of 12 heerlijke espresso kopjes. Ze zijn makkelijker in gebruik dan espressomachines, goedkoper en eenvoudiger schoon te maken. Dus Italiaanse koffie kopen maakt je niet verplicht om duur apparatuur aan te schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *