Singha bier

Singha bier bestellen via het internet

Erg veel mensen zullen nog nooit van Singha bier gehoord hebben. Daarnaast is de kans groot dat mensen al wel eens van het merk gehoord hebben, maar nog niet exact weten hoe dit bier nou eigenlijk smaakt en waar het vandaan komt. Dit is natuurlijk niets om je voor te schamen. Het bier is namelijk niet heel erg populair in Nederland. Gelukkig wordt het bier de laatste tijd wel steeds populairder. Dit komt doordat er steeds meer gehandeld wordt tussen Europa en Azië. Het Singha bier komt oorspronkelijk uit Thailand en heeft een alcoholpercentage van wel vijf procent. Op dit moment wordt het bier gebrouwen in Bangkok. Bangkok is hoofdstad van Thailand. Volgens kenners is Singha bier het populairste bier van Thailand. 

Singha bier

Het oudste bier van Thailand

Naast dat Singha bier het populairste bier van Thailand is, is het ook nog eens het oudste bier van het land. De brouwerij is namelijk is in het jaar 1933 gestart met het brouwen van deze biersoort. Hierdoor is er bij het ontwerp van het etiket voornamelijk gedacht aan belangrijke symbolen uit de Thaise cultuur. Het gevolg hiervan is dat ook het bier is vernoemd naar dit belangrijke symbool, de leeuw. Echter, er zijn erg veel mensen die niet weten dat het bier ook Duitse roots heeft. De brouwer van het bier is naar Duitsland gegaan om daar de verschillende methode en biersoorten van Europese professionals te bekijken. 

Singha bier

Online Singha bier bestellen

Op dit moment wordt het Singha bier nog steeds met veel passie geproduceerd in Thailand. Daarnaast is sinds een aantal jaar mogelijk om het bier over de gehele wereld te bestellen, dus ook in Nederland. Bovendien ligt het bier ook in Nederland op voorraad en kan het dus binnen één dag geleverd worden.